Belangrijke informatie:

Lees het artikel in de Castricummer over 'Knelpunt Beverwijkerstraatweg'
(klik hier voor .pdf file)

Actieplan Stikstof Noord-Holland (klik hier voor .pdf file)
De natuurorganisaties in Noord-Holland hebben gezamenlijk een actieplan Stikstof Noord-Holland opgesteld. Jullie kunnen het vinden op de website van de SVN op de pagina Natuurbescherming. Over het actieplan is ook een persbericht naar buiten gebracht. Lezers van het Noord-Hollands Dagblad hebben het kunnen lezen in de krant van vandaag (zaterdag 23 november).

Minder vogels in Trouw 21-09-2019 (klik hier voor .pdf file)
Vandaag in Trouw bijgaand zeer verontrustend bericht. Niet alleen een verschuiving in de soortensamenstelling van onze vogelbevolking, maar zelfs een absolute daling.
Meer dan ooit is het zaak dat we ons blijven inzetten voor vogels. 

Tapuit (foto: Hans Stapersma)

 

Verslag en presentatie Informatiebijeenkomst PWN d.d. 20-09-2017

Eind september 2017 vond er op uitnodiging van PWN een bijeenkomst plaats over op handen zijnde ingrepen en werkzaamheden in het duingebied gerelateerd aan de PAS regeling. Op ons verzoek is het gespreksverslag en het slide pakket beschikbaar gemaakt voor brede distributie zodat zoveel mogelijk mensen kunnen nagaan wat er gebeuren gaat en waar dan precies in het duin. Wij raden u aan het vanuit eigen perspectief te bekijken zodat verrassingen zoveel mogelijk worden voorkomen en eventuele actie kan worden ondernomen om zaken samen met PWN in goede banen te leiden. PWN heeft toegezegd groepen binnen de Vogelwerkgroep zoals de vinkers en roofvogelwerkgroep ook nog rechtstreeks te zullen benaderen. Wij attenderen u ook nog op de PWN PAS presentatie na de pauze van de Algemene Leden Vergadering van de Vogelwerkgroep op 8 november in de Kern. Eventuele vragen naar Hans Stapersma of liever direct naar de PWN PAS project manager Niels Hogeweg (niels.hogeweg@pwn.nl).
Informatiebijeenkomst, verslag (klik aan voor .pdf file)
Informatiebijeenkomst, werkzaamheden (klik aan voor .pdf file)