Zondag 23 april, Kijk op de natuur event Schoorl

Zondag 23 april: Kijk op de natuur event Schoorl

Staatsbosbeheer organiseert samen met Cameraland op zondag 23 april van 10.00-16.00 uur een geweldig evenement voor natuurliefhebbers. Vogelaars, natuurfotografen en andere natuurliefheb-bers kunnen deze dag hun hart ophalen.

Programma Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer heeft voor dit event een gevarieerd programma georganiseerd.
Zo is boswachter Marieke Schatteleijn, bekend van het TV-programma BinnensteBuiten, aanwezig. Tijdens een lezing en wandeling neemt ze je mee op reis door de inspirerende Nederlandse natuur en vertelt aan de hand van thema’s waarom de natuur je blijer, gezonder en creatiever maakt.
Er zijn twee vogel fietsexcursies met Dook Vlugt, een vogelwandeling met aandacht voor vogelzang met Otte Zijlstra en ‘Kijk op de natuur’ wandelingen met Joop de Wit waarbij het gebruik van de ver-rekijker een rol speelt. Deze excursies zijn voor € 8,50 te boeken via de website van Staatsbosbe-heer:
https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/kijk-op-de-natuur-schoorlse-duinen

Voor kinderen is er een leuk programma met o.a. vogelbingo en uilenballenpluizen.
BirdingBreaks natuurreizen, Vogelwerkgroep Alkmaar e.o. en Kwekerij de Zonnehoed, met verkoop van (inheemse) zaden en tuinplanten, zijn aanwezig op het buitenterrein.

Programma Cameraland
Ben je benieuwd welke apparatuur je allemaal kan zien tijden het Kijk op de Natuur? Cameraland heeft diverse leveranciers uit de branche uitgenodigd om de mooiste en nieuwste modellen voor natuur observatie en – fotografie te demonstreren. Al deze apparatuur kun je niet alleen zien, maar ook uitgebreid testen. Er zijn ook experts aanwezig om je uitleg en eventueel persoonlijk advies te geven.
Daarnaast kun je diverse lezingen bijwonen van professionele fotografen en natuurexperts. De le-zingen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk, er is alleen wel een beperkt aantal plaatsen. Zeker weten dat je een lezing kan volgen? Meld je dan snel vooraf aan!
Tot 13 april kan je je mooiste vogelfoto insturen voor de fotowedstrijd ‘Wildlife van de lage landen’.
Kijk voor de voorwaarden van de fotowedstrijd, aanmelden voor de lezingen of informatie over de leveranciers en apparatuur op: https://www.cameraland.nl/kijk-op-de-natuur-2023

Het ‘Kijk op de natuur event’ vindt plaats in het Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Het bekende bezoekerscentrum aan de rand van het breedste duingebied van Neder-land. Je kunt er kiezen uit diverse mooie wandel- en fietsroutes. Kom indien mogelijk op de fiets in verband met beperktste parkeergelegenheid.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Zondag 23 april, Kijk op de natuur event Schoorl

Steun de nieuwe Natuur-herstelwet

 

https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=29944

Ook in de Trouw van afgelopen donderdag werd aandacht besteed aan dit prijzenswaardige EU initiatief en de terughoudende reactie van onze overheid waarmee onze positie als vieste jongetje van de klas weer eens werd bevestigd. Het artikel tref je als bijlage.

crop_2022-10-28_Trouw_-_28-10-2022_35

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Steun de nieuwe Natuur-herstelwet

Euro Birdwatch, zaterdag 1 oktober, 2022

EuroBirdwatch

 

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Euro Birdwatch, zaterdag 1 oktober, 2022

Landelijke Sovon dag

                                                                                                         

Landelijke Dag 2022       
Zaterdag 26 november
De Reehorst, Ede

Voor de 45ste maal organiseert Sovon Vogelonderzoek Nederland haar Landelijke Dag! We gaan er van uit dat we, na twee jaar Corona, weer een Landelijke Dag als vanouds mogen beleven, dus mét publiek. Het wordt dus weer een dag voor vogelaars en andere natuurliefhebbers, met boeiende lezingen en een uitgebreide informatiemarkt.  

De Reehorst is een uitstekend bereikbare locatie vrijwel naast station Ede-Wageningen.
De dag is bedoeld voor actieve vogelaars en iedereen met een hart voor vogels en natuur.

Programma:

  • Uitgebreide informatiemarkt met tal van kortingen en voordeeltjes: boeken, optiek, vogel-en natuurreizen, natuurorganisaties en kunst.
  • Inspirerende lezingen in vijf zalen
  • Jeugdprogramma (voor 8-14 jarigen)
  • Signeersessies en nog veel meer

De organisatie van de Landelijke Dag is in handen van Sovon i.s.m. Vogelbescherming Nederland,de Nederlandse Ornithologische Unie (NOU) en enkele terreinbeherende organisaties. 

Houd de Sovon-website Landelijke Dag 2022 | Sovon  in de gaten voor het definitieve programma! 

Tot zaterdag 26 november!

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Landelijke Sovon dag

PWN Werkzaamheden 2022

Op 15 juni presenteerde het PWN haar voorgenomen werkzaamheden voor 2022 en verder aan een scala aan stakeholders waaronder vertegenwoordigers van de VWG. Om te voorkomen dat vogelende leden plotseling worden geconfronteerd met werkzaamheden die zij “niet zagen aankomen” treffen jullie hierbij de presentatie die op die bijeenkomst werd gebruikt. Mochten er vragen zijn dan kun je die in eerste instantie richten aan Arie Dekker (arie49dekker@gmail.com); zonodig kan hij vragen doorzetten naar de contactpersoon bij PWN. (zie link onderaan)
https://vwgmidden-kennemerland.nl/wp-content/uploads/2022/07/PWN-werkzaamheden-2022-e.v..pdf

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor PWN Werkzaamheden 2022