Zondag 23 april, Kijk op de natuur event Schoorl

Zondag 23 april: Kijk op de natuur event Schoorl

Staatsbosbeheer organiseert samen met Cameraland op zondag 23 april van 10.00-16.00 uur een geweldig evenement voor natuurliefhebbers. Vogelaars, natuurfotografen en andere natuurliefheb-bers kunnen deze dag hun hart ophalen.

Programma Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer heeft voor dit event een gevarieerd programma georganiseerd.
Zo is boswachter Marieke Schatteleijn, bekend van het TV-programma BinnensteBuiten, aanwezig. Tijdens een lezing en wandeling neemt ze je mee op reis door de inspirerende Nederlandse natuur en vertelt aan de hand van thema’s waarom de natuur je blijer, gezonder en creatiever maakt.
Er zijn twee vogel fietsexcursies met Dook Vlugt, een vogelwandeling met aandacht voor vogelzang met Otte Zijlstra en ‘Kijk op de natuur’ wandelingen met Joop de Wit waarbij het gebruik van de ver-rekijker een rol speelt. Deze excursies zijn voor € 8,50 te boeken via de website van Staatsbosbe-heer:
https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/kijk-op-de-natuur-schoorlse-duinen

Voor kinderen is er een leuk programma met o.a. vogelbingo en uilenballenpluizen.
BirdingBreaks natuurreizen, Vogelwerkgroep Alkmaar e.o. en Kwekerij de Zonnehoed, met verkoop van (inheemse) zaden en tuinplanten, zijn aanwezig op het buitenterrein.

Programma Cameraland
Ben je benieuwd welke apparatuur je allemaal kan zien tijden het Kijk op de Natuur? Cameraland heeft diverse leveranciers uit de branche uitgenodigd om de mooiste en nieuwste modellen voor natuur observatie en – fotografie te demonstreren. Al deze apparatuur kun je niet alleen zien, maar ook uitgebreid testen. Er zijn ook experts aanwezig om je uitleg en eventueel persoonlijk advies te geven.
Daarnaast kun je diverse lezingen bijwonen van professionele fotografen en natuurexperts. De le-zingen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk, er is alleen wel een beperkt aantal plaatsen. Zeker weten dat je een lezing kan volgen? Meld je dan snel vooraf aan!
Tot 13 april kan je je mooiste vogelfoto insturen voor de fotowedstrijd ‘Wildlife van de lage landen’.
Kijk voor de voorwaarden van de fotowedstrijd, aanmelden voor de lezingen of informatie over de leveranciers en apparatuur op: https://www.cameraland.nl/kijk-op-de-natuur-2023

Het ‘Kijk op de natuur event’ vindt plaats in het Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Het bekende bezoekerscentrum aan de rand van het breedste duingebied van Neder-land. Je kunt er kiezen uit diverse mooie wandel- en fietsroutes. Kom indien mogelijk op de fiets in verband met beperktste parkeergelegenheid.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.