Als je van vogels kijken houdt
Als je graag buiten en in de natuur bent
Als je dit samen met andere kinderen of jongeren wilt
Kom dan bij onze Jeugdvogelclub!

De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland laat zien dat naar vogels kijken niet alleen leuk is voor veertigplussers maar ook voor jongeren. Daarom hebben zij een Jeugdvogelclub opgericht. Deze organiseert elke maand een excursie of een doe-activiteit voor jongeren tussen de 10 en 21 jaar, onder begeleiding van (minimaal) twee excursieleiders. Welke excursie of activiteit wordt georganiseerd hangt af van het jaargetijde en van de soorten vogels die er op dat moment te zien zijn.

Hoe verlopen excursies?
Tenzij anders aangegeven zijn excursies op de eerste of tweede zondag van de maand van 09:00 uur tot 12:00 uur. We verzamelen achter het NS station Castricum, waar de excursie rond een uur of twaalf ook weer eindigt. Bij de meeste excursies gaan we op de fiets. Met een enkele excursie gaan we met de auto. Alle excursies en activiteiten zijn gratis. In de zomervakantie zijn er geen excursies of activiteiten. Na de zomervakantie beginnen we weer. We hopen dan natuurlijk dat jij er ook (weer) bij bent. Voor het actuele programmaoverzicht kijk je bij de “Agenda Jeugd”. Ben je tussen de 10 en 21 jaar en wil je ook mee met een excursie, of wil je meer informatie ontvangen, stuur dan een mailtje naar de coördinator jongerenexcursies@vwgmidden-kennemerland.nl., Peter Mol en/of Henk van der Leest.

 

Lid worden van de Jeugdvogelclub

Je kunt al voor 5 euro per jaar jeugdlid worden van de Jeugdvogelclub van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland. Dat doe je door je aan te melden op deze pagina van deze website. Tot je 21ste ben je lid voor maar 5 euro per jaar.

Basisscholen

De vogelwerkgroep organiseert voor basisscholen geen activiteiten op structurele basis. Wel hebben zich leden beschikbaar gesteld, die activiteiten met en voor basisscholen willen ondersteunen op ad hoc basis. Basisscholen die hierin geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met de vogelwerkgroep door een e-mail te sturen naar de coördinator jongerenexcursies@vwgmidden-kennemerland.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen. 

 

 

 

 

 

Foto: Cees Baart

Op zoek naar steltlopers op de ondergelopen bollenlandjes in de omgeving van Petten (september 2016). Deze watervogels en steltlopers trekken in deze periode door en verblijven tijdelijk in de plasjes om uit te rusten en te eten. Ze maken zich zo klaar voor de lange tocht naar het zuiden.

Foto: Jos Vroege
Hier zie je een foto van de excursie in november 2016 naar de vinkenbaan, het ringstation in de duinen bij Castricum. De ringers Leo Heemskerk en Henk Levering vertellen over een pas gevangen Goudvink.

n
Foto: Cees Baart

In de wintermaanden organiseren we binnen-doe-activiteiten. Zo hebben we in december 2016 nestkasten getimmerd in de schuur van Jan Baart in Egmond-binnen.


Foto: Cees Baart

Deze foto is in de Hoep gemaakt. Hier hebben we vogels getekend en geschilderd onder het motto “Als je tekent, zie je meer”. Een hele leuke activiteit.