Winterkoninkje
Beste leden van Vogelwerkgroep Midden Kennemerland,

Woensdagavond 15 januari om 20:00 uur is het zover, de tweede lezing van dit seizoen in bezoekerscentrum De Hoep, Castricum. Helaas heeft in een paar kranten abusievelijk een verkeerde aanvangstijd gestaan, maar het is dus 20:00 uur!
Otte Zijlstra komt vertellen over zijn vrij recente reis naar Spitsbergen. Daarbij laat hij mooie foto's zien van die wonderschone wereld.
Om in de stemming te komen hieronder nog zijn enthousiaste reisverhaal.

Langs de koele kusten van Spitsbergen. Korte samenvatting.
In juni 2019 zag Otte Zijlstra een jongensdroom in vervulling gaan, met medevogelaars/foto-grafen een reis naar het hoge noorden en wel naar Spitsbergen. Een landcruiser voor op de wal, en een boot met zodiacs voor op het water. Rond Longyearden, de Adventfjord, het vliegveld en langs de 30 km autoweg was veel te zien. Rosse- en Grauwe Franjepoten, Koningseider, Alpensneeuwhoen, Kleine Rietgans, Sneeuwgors, Poolvos, inheems Rendier, Kleine Jager, Noordse Stern, IJseend en honderden broedende Eiders dicht bij honden-kennels, omdat daar de Poolvos niet durft te komen! Ze maakten een boottocht van een week langs niet te beschrijven landschappen, zo mooi en adembenemend! IJsberen met in hun buurt vaak Ivoormeeuwen die hun restjes en ook wel hun fecaliƫn opruimen. Walrus, Baardrob en Ringelrob kruisten hun pad, broedende Kleine Alken, Zwarte Zeekoet, Noordse Stormvogel (vaak donkere fase) Dikbekzeekoet, Papegaaiduiker en Grote Burgemeester, te veel om op te noemen. In woord en beeld zal hij ons meenemen op zijn reis!

Met vriendelijke groeten,

Marian van Leeuwen,
namens commissie 'Lezingen en Excursies' van Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland
MailPoet