Winterkoninkje
De winterlezingen in het Vogelhospitaal gaan weer van start, er zijn 3 interessante lezingen gepland die gratis toegankelijk zijn. Ook dit jaar hebben wij interessante onderwerpen en sprekers die wij jullie willen voorstellen.
Het gaat deze winter vooral over zeevogels. De eerste in november gaat over de Wadden, de tweede in december bestrijkt de hele Noordzee en de derde in januari brengt ons weer terug naar de Wadden met onderzoek bij kanoeten.

De eerste lezing op woensdag 13 november om 19.00 uur gaat over het ringen van vogels op de wadden, onze wadden en die in Oman.
De spreker is Koos van Ee. Hij is beroepsopvoeder (praktijkdocent groene vakken in het Vmbo) met als hobby vogelonderzoek. Dat doet hij als vogelringer bij verschillende vogelringstations (Vrs) zoals Vrs Amsterdamse Waterleidingduinen, Vrs Schiermonnikoog en bij de Stichting Calidris. Al deze ringgegevens gaan naar het Vogeltrekstation, onderdeel van het NIOO te Wageningen.
“Op 13 november wil ik in het Vogelhospitaal van Haarlem een lezing voor u verzorgen. Voor de pauze neem ik u mee naar het wad van Schiermonnikoog, Daar doe ik met de Stichting Calidris vogel onderzoek. We doen dat door het vangen en ringen van de vogels op het wad. Wat en hoe we dat doen wil ik u met een praatje en een plaatje duidelijk maken. Na de pauze laat ik wat zien van het onderzoek naar de Krabplevier en het wad van Oman. Een aantal jaren geleden heb ik daar meegedaan aan een onderzoeksproject op de wadden van Barr al Hikmann.”

Praktische informatie:

Woensdag 13 november 2019 in het Vogelhospitaal van 19.00-21.00 uur
Vergierdeweg 292
2026 BJ Haarlem
(Parkeren buiten het terrein)

We hebben maar beperkt ruimte , dus meld je snel aan: Email: beheerder@vogelhospitaal.nl

Opgeven alleen via dit emailadres. Je bent pas ingeschreven als je van ons een bevestiging hebt ontvangen. Onze zaal heeft een maximum dat niet overschreden kan worden, dus wie het eerst komt, het eerst maalt!

Vriendelijke groeten,
De Beheerders
MailPoet